Skip available courses
Available courses
Cieľom kurzu je zaujímavým spôsobom priblížiť študentom literárne obdobia:
Kurz je určený pre žiakov 4. ročníka študijných odborov a pre žiakov 2. ročníka nadstavbového štúdia.
- svetovej literatúry
- slovenskej literatúry
Kurz je určený pre žiakov 4. ročníka študijných odborov a pre žiakov 2. ročníka nadstavbového štúdia.
- Učiteľ: Jana Hríbiková
Predmet ekonómia má umožniť žiakom orientovať sa v základných ekonomických pojmoch, kategóriách a zákonitostiach fungovania trhu, trhového mechanizmu, osvojiť si postavenie podniku v národnom hospodárstve a jeho prevádzku. Obsah predmetu je zameraný na ekonomické činnosti spojené so získavaním a spracovaním ekonomických informácií v oblasti poskytovania hotelových služieb, zásobovania a odbytu, výroby, financovania, personalistiky a vedenia administratívy. Žiaci získajú vedomosti z oblasti riadenia hotelového a gastronomického podniku. Zároveň budú schopní orientovať v ekonomických, organizačných a v právnych formách, ako aj v legislatívnych formách podnikania v hotelierstve a v spoločnom stravovaní. Taktiež získajú prehľad o službách bánk a platobnom styku, finančnom trhu, daňovej sústave a zásadách zdaňovania, ako aj o investovaní finančných prostriedkov.
- Učiteľ: Marta Agárdyová
Cieľom predmetu je poskytnúť žiakom súbor vedomostí, zručností a kompetencií v oblasti geografie cestovného ruchu, rozvíjať logické myslenie žiakov a schopností riešiť problém. Žiaci sa štúdiom regiónov CR pripravujú na aplikovanie vedomostí a zručností pre prácu v službách cestovného ruchu, naučia sa ako charakterizovať, analyzovať, hodnotiť primárnu a sekundárnu ponuku v regiónoch CR Slovenskej republiky.Kurz je možné využiť využiť v študijných odboroch so zameraním na cestovný ruch.
- Učiteľ: Jana Pástorová
Cieľom kurzu je oboznámiť sa s pojmom marketing, vývojovými etapami . Poznať predstaviteľov marketingu u nás a vo svete. Vedieť vymenovať ciele marketingového riadenia, poznať marketingové prostredie a hlavné nástroje marketingu. Oboznámiť študentov s priamymi a nepriamymi metódami prieskumu trhu, naučiť ich tvoriť otázky a možnosti odpovedí, zostaviť anketu so všetkými náležitosťami. Po úspešnom absolvovaní by mal študent vedieť zostaviť anketový lístok s využitím v reálnej praxi. Kurz sa dá využiť v študijných odboroch ekonomického zamerania, pri výučbe marketingu. Druhý blok manažment je zameraný na vznik a vývoj manažmentu , na hlavných predstaviteľov jednotlivých smerov. Vysvetľuje manažérske funkcie. Venuje sa organizačnej štruktúre. Poukáže na vlastnosti ktorými by mal disponovať správny manažér.
- Učiteľ: Anna Kováčová
Cieľom kurzu je zopakovať základné pojmy elementárnej matematiky, prehĺbiť vedomosti zo ZŠ a doplniť o aplikačné úlohy z praxe, využitie IKT pri riešení úloh.
- Učiteľ: Zuzana Nemčoková
Cieľom predmetu je prepojenie odborného výcviku prostredníctvom IKT.
- Učiteľ: Ľudovít Gálik
Cieľom predmetu je oboznámiť študentov s pojmom prírodné látky, ich rozdelením, získať informácie o jednotlivých skupinách prírodných látok - lipidy, sacharidy, bielkoviny atď. Získať prehľad o ich význame, výskyte i použití.
- Učiteľ: Zuzana Hrušovská
Kurz "Stavebné konštrukcie" je určený pre žiakov stredných odborných škôl 1. ročníka študijného odboru operátor stavebnej výroby a učebných odborov murár, maliar a inštalatér.
Cieľom predmetu stavebné konštrukcie je poskytnúť žiakom prehľad o hlavných častiach objektov pozemných stavieb, o rozdelení stavebných konštrukcií z rôznych hľadísk a o stavebných prácach.
Cieľom predmetu stavebné konštrukcie je poskytnúť žiakom prehľad o hlavných častiach objektov pozemných stavieb, o rozdelení stavebných konštrukcií z rôznych hľadísk a o stavebných prácach.
- Učiteľ: Alena Zsigmondová
Cieľom kurzu je:
- poskytnúť študentom poznatky o vybraných pojmoch, surovinách, zachovaní výživovej hodnoty, o predbežných úpravách surovín, o využiteľnosti rôznych surovín pri tepelných úpravách
- rozvíjať vedomosti využiteľné v odbornej praxi
- získať zručnosti v kalkulácii pripravovaných pokrmov, osvojiť si metodiku tvorby a dodržiavania noriem prípravy pokrmov
- naučiť sa používať a využívať odbornú literatúru
- naučiť sa hospodárnemu využívaniu potravín, surovín, energie, zariadení
- oboznámiť sa s novými trendmi v gastronómii
- osvojiť si a uplatňovať v praxi zásady hygieny a bezpečnosti pri práci, HACCP
- Učiteľ: Emília Kapišinská
Cieľom vyučovacieho predmetu účtovníctvo je:
-poskytnúť žiakomsúbor vedomostí, zručností a kompetencií o postupoch účtovania v podvojnom účtovníctve a jednoduchom účtovníctve podnikateľských subjektov,
-získať praktické zručnosti v postupoch účtovania účtovných prípadov v účtovných knihách,
-vedieť použiť platnú legislatívu pri uplatnení vecnej a formálnej správnosti účtovných zápisov a účtovnej uzávierke
-získať poznatky o obsahu jednotlivých účtovných tried a účtových skupín,
-osvojiť si účtovnú terminológiu,
-vedieť základné súvzťažnosti pri účtovaní o majetku, záväzkoch, nákladoch a výnosoch, príjmoch a výdavkoch, ako aj o hospodárskom výsledku a jeho rozdelení,
-naučiť sa výpočet daňového základu účtovnej jednotky a postup pri zostavení daňového priznania.
.
- Učiteľ: Antonia Senešiová
Sumár
- Tútor: Martin Cápay
- Tútor: Jozef Kapusta
Obsahom kurzu je získať ....
- Učiteľ: Veronika Adamová
Kurz ktorý sa venuje teórii o telesnej výchove
- Učiteľ: Peter Éhn
Daný kurz je o účtovníctve 2. ročníka.
Účtovníctvo 2
Cieľom vyučovacieho predmetu účtovníctvo je poskytnúť žiakom súbor vedomostí, zručností a kompetencií o postupoch účtovania v podvojnom a jednoduchom účtovníctve podnikateľských subjektov.
Kurz je určený študentom 2. ročníka odboru obchod a podnikanie a študentom 4. ročníka odboru hotelová akadémia. V tomto ročníku je cieľom vysvetliť a pochopiť kompletnú účtovú osnovu a na nej položiť hlboké základy podstaty podvojného účtovníctva. Pochopenie dvojakého pohľadu účtovnej jednotky vyjadrený v najdôležitejšom účtovnom výkaze -ziskov a strát - je predpokladom pre správne účtovanie v sústave podvojného účtovníctva. Vzhľadom na to, že účtovníctvo je dokladovou evidenciou ekonomických informácií, nevyhnutnou súčasťou obsahu učiva v 2. ročníku je problematika účtovnej dokumentácie, účtovných záznamov, účtovných zápisov a účtovných kníh s použitím správnych účtov z účtovej osnovy.
Upraviť
Účtovníctvo 2
Cieľom vyučovacieho predmetu účtovníctvo je poskytnúť žiakom súbor vedomostí, zručností a kompetencií o postupoch účtovania v podvojnom a jednoduchom účtovníctve podnikateľských subjektov.
Kurz je určený študentom 2. ročníka odboru obchod a podnikanie a študentom 4. ročníka odboru hotelová akadémia. V tomto ročníku je cieľom vysvetliť a pochopiť kompletnú účtovú osnovu a na nej položiť hlboké základy podstaty podvojného účtovníctva. Pochopenie dvojakého pohľadu účtovnej jednotky vyjadrený v najdôležitejšom účtovnom výkaze -ziskov a strát - je predpokladom pre správne účtovanie v sústave podvojného účtovníctva. Vzhľadom na to, že účtovníctvo je dokladovou evidenciou ekonomických informácií, nevyhnutnou súčasťou obsahu učiva v 2. ročníku je problematika účtovnej dokumentácie, účtovných záznamov, účtovných zápisov a účtovných kníh s použitím správnych účtov z účtovej osnovy.
Upraviť
- Učiteľ: Silvia Fortunová
Obsah učiva sa zameriava na získanie základných poznatkov o organizácii práce v odbytovom stredisku v gastronomickom podniku a oboznámenie sa s odbornou terminológiou typickou pre oblasť obsluhy hostí v podnikoch spoločného stravovania. Študent získava základné poznatky o potravinách a nápojoch a ich charakteristike, oboznámi sa so zariadeniami a potrebným vybavením odbytových stredísk, nauč ísa správne zásady stolovania, a s tým súvisiace práce v podniku spoločného stravovania, pravidlá techniky jednoduchej a zložitej obsluhy, zásady dokončovania jedál pred hosťom, zásady práce v spoločensko-zábavných strediskách - pivárne, kaviarne, vinárne, zásady práce pri slávnostných príležitostiach - banket, recepcia, raut, koktail a pod. Obsahom učiva je aj spoznanie pravidiel spoločenského vystupovania pracovníkov pri obsluhe hosti v podnikoch spoločného stravovania.
- Učiteľ: Gabriela Hanková
Tento kurz je zameraný na základné zvládnutie práce v tabuľkovom kalkulátore Ms Excel a tvorbu vlastných tabuliek podľa požiadaviek v praxi.
- Učiteľ: Peter Jedlička
Tovaroznalectvo je odborný predmet, ktorý sa zaoberá tovarom. Skladá sa z troch samostatných a rozsiahlych tematických celkov:
- všeobecné tovaroznalectvo,
- tovaroznalectvo potravinárskeho tovaru,
- tovaroznalectvo priemyselného tovaru.
Všeobecná terminológia sa aplikuje pri štúdiu všetkých tovarových skupín, určuje úžitkovú hodnotu, výživovú hodnotu, akostné znaky, chyby akosti, sortiment, spotrebiteľské balenie a skladovanie tovarových skupín.
- všeobecné tovaroznalectvo,
- tovaroznalectvo potravinárskeho tovaru,
- tovaroznalectvo priemyselného tovaru.
Všeobecná terminológia sa aplikuje pri štúdiu všetkých tovarových skupín, určuje úžitkovú hodnotu, výživovú hodnotu, akostné znaky, chyby akosti, sortiment, spotrebiteľské balenie a skladovanie tovarových skupín.
- Učiteľ: Iveta Pomothyová
Cieľom kurzu je v rámci tematického celku Komunikácia prostredníctvom IKT oboznámiť študentov so základnými pojmami v oblasti týkajúcej sa Internetu a jeho históriou, službami a prehliadačmi. Súčasťou je explanácia (vysvetlenie), verifikácia a fixácia uvedených pojmov prostredníctvom testov.
V rámci tematického celku Informácie okolo nás je našim cieľom preveriť praktické zručnosti prostredníctvom zadaní
V rámci tematického celku Informácie okolo nás je našim cieľom preveriť praktické zručnosti prostredníctvom zadaní
Toto je kurz o predmete občianska náuka pre 1. ročník študijných odborov Strednej odbornej školy v Leviciach.
- Učiteľ: Denisa Tóthová
Základné vedomosti o zložení tela, o jeho základných životných funkciách a o rekaciách pri chorobnom stave umožňujú človeku zdravo žiť. Odborný predmet zdravoveda sa zaoberá stavbou a funkciou jednotlivých orgánových sústav. Kurz je určený pre žiakov študíjneho odboru kozmetik.
- Učiteľ: Dana Vojteková
Kurz sa venuje náuke o vlasoch a ochlpení. Zameriava sa na osvojenie základných vedomostí z trichológie. Žiak získa poznatky o vlasoch na ľudskom tele, o zložení a stavbe vlasu a jeho fyzikálnych a chemických vlastnostiach. Zistí, čo spôsobuje farbu a lesk vlasov, čo zapríčiňuje poškodenia a choroby vlasov. Získa vedomosti o vlastnostiach a kvalite vody, o hodnote pH a prípravkoch na umývanie.
- Učiteľ: Blanka Weincillerová